Identitats no binàries

Aquesta setmana al Leicester LGBT Centre hem començat la promoció d’una campanya per conscienciar a la gent sobre les persones no binàries. Aprofito per fer-vos-en cinc cèntims.

Què són les identitats no binàries?  

No existeix una única definició, però podríem dir que les persones no binàries són aquelles que no s’identifiquen dins del binarisme home-dona. Són persones que no se senten del tot com a homes o com a dones, o potser senten que són una combinació d’ambdues opcions, o que simplement no tenen gènere, etc. Realment, hi ha un espectre molt gran i moltes identitats dins d’aquest paraigua.

Dit d’una manera més gràfica -tot i que imperfecta-, imagineu-vos que en néixer se’ns classifica com a rodones o quadrats i, per exemple, algú que hauria de ser un quadrat no acaba de sentir-se’n, però tampoc creu que sigui una rodona… Resulta que és un triangle!

Hi ha gent que diu que això d’identitats no binàries és una ximpleria, que hi ha homes i dones i punt. La veritat no és tan senzilla. Si us hi fixeu, l’únic que ens diferencia en néixer és el nostre sexe, és a dir, els nostres òrgans reproductius. Els gèneres són un constructe social, o sigui, inventats per nosaltres i, per tant, és natural que hi hagi gent que no s’hi senti identificada, els humans som molt complexos!

El més important, tanmateix, és respectar a tothom i deixar que cadascú es pugui expressar i ser qui és lliurement. En la varietat està el gust!

Aquí podeu llegir més informació sobre la campanya o podeu escoltar el que hem dit a la BBC Radio Leicester (Min .1.37.45). [Contingut en anglès].

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s