La tirania divina – Llibre

Des que el senyor Trump va trepitjar la Casa Blanca —em fa com cosa començar una entrada amb aquesta frase— que el clàssic 1984 d’en George Orwell ha arrasat en nombre de vendes als Estats Units. És fàcil entendre’n el perquè. Resumit de forma breu i maldestra, la famosa distopia ens parla del totalitarisme polític més extrem, on, per exemple, la llengua i la manipulació de la informació en són jutge i part.

No has llegit 1984? Aquí el pots gaudir de forma gratuïta!

Us imagineu com seria la novel·la si en comptes d’un totalitarisme polític ens parlés d’un de religiós? Doncs deixeu-vos de fantasia i feu cap a les llibreries!

Avui he acabat de llegir 2084, la Fi del Món, de Boualem Sansal i us he de dir —no en tinc ni idea— que emmarca molt bé el concepte de tirania religiosa. No cauré en la temptació de comparar-la amb el clàssic d’Orwell —Déu me’n guard—, però sí que és ben bé allò que se’n diu una novel·la orwelliana de cap a peus. Si bé el fil argumental dels personatges m’ha semblat un xic limitat, la contextualització del món creat per Sansal n’és el vertader protagonista. A banda d’això, les reflexions pedagògiques al llarg del relat són com petits regals que de tan ben explicats no vols que s’acabin.

Us deixo amb un paràgraf que m’ha agradat força. També podeu llegir-ne el primer capítol de forma gratuïta aquí

20170908_195256.jpg

Déu n’hi do!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s