‘Plovent sobre mullat’

A les targarines i els targarins –com a molts altres– ens apassiona parlar del temps: “Tenim boira pixanera”; “noi, sol rogenc, pluja o vent”; “avui farà bo”. No hi ha millor manera d’encetar conversa. Fins i tot, compartim l’escepticisme amb què escoltem o llegim la previsió meteorològica. Fem bé, no ho poden saber tot aquesta gent del temps. Igualment, un altre dels temes estrella de les nostres converses, i ara més que mai, és la política. Hi ha una classe política que, a diferència dels del temps, sí que ho sap tot. 

Alguns ens pensàvem que el sistema democràtic era sòlid, que les identitats i la diversitat –polítiques, també– serien protegides i potenciades; que tot anava a millor i que els monstres que havíem enterrat estaven ben morts. Ara, la realitat ha caigut com una llosa sobre els nostres caps. Aquesta classe política ho sap, això. Sap que, en una època de sacseig i por, necessitem un bon pastor o pastora que guiï el ramat. Com una mena de Messies, han vingut a rescatar-nos amb eslògans lapidaris i veritats absolutes: “Muchos casos de violencia el 1-O eran falsos y el uso de la fuerza fue provocado”, “Serem República”, “Amarica will be great again”, “Brexit means Brexit”, etc. N’hi ha de tots colors i per a tots els gustos, ja ho hem vist a Andalusia. Nosaltres, el pobre ramat perdut, ens els escoltem i molts cops ens els creiem, com ovelletes caminant cap a l’escorxador… C

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s